Βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα κι αν αποτύχεις, θα έχεις βρεθεί ανάμεσα στ’ αστέρια!

31/8/12

Το μικρό κύμα

Ήταν ένα μικρό κύμα, πολύ λυπημένο και που μονολογούσε: 
- «Πόσο δυστυχισμένο είμαι… τα άλλα κύματα είναι τόσο μεγάλα και δυνατά και εγώ είμαι τόσο μικρό και ασήμαντο… γιατί να είναι η ζωή τόσο σκληρή;» 
Ένα μεγάλο κύμα που βρισκόταν εκεί κοντά, το άκουσε και αποφάσισε να του απαντήσει:

- «Τα λες αυτά διότι δεν έχεις κατανοήσει την πραγματική σου φύση. Νομίζεις ότι είσαι ένα κύμα και νομίζεις ότι είσαι μικρό και ασήμαντο, ενώ στην πραγματικότητα δεν είσαι τίποτα από τα δύο» 
Ξαφνιασμένο το μικρό κύμα απαντά: 
- «Πως;! Δεν είμαι κύμα;! Μα, δεν βλέπεις τον κυματισμό μου; Δεν βλέπεις τα απόνερά μου; Αν και μικρό, είμαι κύμα! Τι εννοείς λέγοντας ότι δεν είμαι κύμα;» 
Ήρεμα το μεγάλο κύμα αποκρίνεται: 
- «Αυτό που καλείς 'κύμα', δεν είναι τίποτε άλλο από μια προσωρινή μορφή σου. Στην πραγματικότητα, δεν είσαι τίποτε άλλο παρά νερό! 
Όταν κατανοήσεις την βάση της φύσης σου, θα απαλλαχθείς από την μιζέρια σου και θα δεις ότι εγώ είμαι εσύ, εσύ είσαι εγώ, και οι δύο είμαστε κομμάτι του ιδίου Όλου»

28/8/12

26/8/12

Η μεταμόρφωση του αετού

Ο αετός είναι ο μακροβιότερος από τα αρπακτικά πτηνά. Μπορεί να ζήσει μέχρι 70 χρόνια, αλλά για να φθάσει σε αυτή την ηλικία πρέπει να πάρει μια σκληρή απόφαση.
   Στα 40 του, τα μακριά και ευέλικτα νύχια του δεν μπορούν πλέον να αρπάξουν τη λεία του για να τραφεί. Το μακρύ και κοφτερό ράμφος του γίνεται πολύ κυρτό. Τα υπερήλικα και βαριά φτερά του, που οφείλονται στα πυκνά του πούπουλα, κολλάνε στο στήθος του και τον δυσκολεύουν στο πέταγμα.
   Του μένουν, λοιπόν, δύο επιλογές: Να πεθάνει ή να περάσει μια επώδυνη διαδικασία αλλαγής που διαρκεί 150 ημέρες. Η διαδικασία απαιτεί να πετάξει στην κορυφή ενός βουνού και να παραμείνει στη φωλιά του.
   Εκεί ο αετός χτυπάει το ράμφος του σε ένα βράχο μέχρι να το αποκόψει.  Αφού το αποκόψει, ο αετός θα περιμένει να φυτρώσει καινούργιο και έπειτα θα αποκόψει τα νύχια του.  Αφού φυτρώσουν τα καινούργια του νύχια, ο αετός αρχίζει να μαδάει τα γερασμένα του φτερά. Μετά από πέντε μήνες, ο αετός πραγματοποιεί τη διάσημη πτήση της αναγέννησής του και ζει ακόμη 30 χρόνια.
   Γιατί χρειάζεται η αλλαγή; Πολλές φορές για να επιβιώσουμε πρέπει να ξεκινήσουμε μια διαδικασία αλλαγής. Μερικές φορές έχουμε ανάγκη να απαλλαγούμε από παλιές αναμνήσεις, συνήθειες και ξεπερασμένες παραδόσεις. Μόνο αν απαλλαγούμε από παλιά φορτία, μπορούμε να εκμεταλευτούμε το παρόν!
ΠΗΓΗ: http://stories4human.wordpress.com/2010/04/

21/8/12

Πώς τα παιδιά διδάσκουν τους μεγάλους!

Γιατί όλοι θα θέλαμε να μπορούμε να δραπετεύσουμε σε ψεύτικα κάστρα, αντί να είμαστε κλεισμένοι σε γραφεία που μας πνίγουν, να πολεμήσουμε με δράκους, αντί για τον έφορο που μας χτυπάει την πόρτα και να ανησυχούμε για το τι θα φορέσει η Barbie μας στην πισίνα, αντί για το πόσα έχουμε να ξοδέψουμε στο σούπερ μάρκετ! Κι, όμως, αν αντιγράψουμε απλά πράγματα που κάνουν καθημερινά, τα παιδιά μπορούν να μας διδάξουν πώς θα ζούμε τη ζωή στο μέγιστο…
1. Αγαπάνε την ελευθερία
Περπατάνε καθημερινά ξυπόλητα και είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν μόλις μπαίνουν στο σπίτι. Πετάνε τα παπούτσια τους, αφήνουν τα πόδια τους να έρθουν σε επαφή με το πάτωμα και μετά κουλουριάζουν στο καναπέ ελεύθερα από δεσμεύσεις.
2. Βλέπουν μικρά θαύματα παντού
Ναι μπορείτε να νιώθετε ότι τα έχετε δει όλα στη ζωή, όμως η αλήθεια είναι ότι κάθε στιγμή και κάθε κατάσταση είναι μοναδική μέσα στο χωροχρόνο. Δώστε τους την αξία που πρέπει. Ενθουσιαστείτε με πράγματα απλά και καθημερινά όπως κάνουν τα παιδιά.
3. Λένε τα πράγματα όπως είναι

Δείχνουν τη χαρά τους, δείχνουν και το θυμό τους, δείχνουν τον ενθουσιασμό αλλά και την απογοήτευση τους. Πόσο πιο απλό και πραγματικά απελευθερωτικό είναι να μπορείς να εκφράζεις ό,τι αισθάνεσαι όπως είναι, χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς «στρογγυλέματα», χωρίς κάλυψη. Μας μαθαίνουν να είμαστε αληθινοί.
4. Δίνουν σημασία στην προσπάθεια
Η θέληση και η αντίσταση στην παραίτηση. Η επιμονή τους να σκαρφαλώσουν σε εκείνο το δέντρο όσος χρόνος κι αν χρειαστεί. Η αποφασιστικότητα ότι θα το κάνουν γιατί πολύ απλά το έβαλαν στο μυαλό τους.
5. Αγαπούν την ενεργητικότητα και λένε όχι στη νωθρότητα
Αυτή η εγρήγορση που σε κάνει να νιώθεις ζωντανός. Το ακούραστο πνεύμα τους που τα κάνει να τρέχουν αντί να περπατάνε, να χοροπηδούν και να σκαρφαλώνουν σε κάθε τοιχάκι του δρόμου. Μας μαθαίνουν να αγαπάμε την κίνηση και την υγεία που δίνει στο σώμα μας.
6. Περνάνε καλά
Δεν ανησυχούν για το τι μπορεί να γίνει αλλά γι’ αυτό που συμβαίνει εδώ και τώρα. Οτιδήποτε και να κάνουν τη δεδομένη στιγμή το κάνουν με όλο τους το είναι. Μας μαθαίνουν να εκτιμάμε το παρόν.
7. Αγαπάνε και το δείχνουν

Αγκαλιάζουν, εκφράζουν την αγάπη, τον ενθουσιασμό, χωρίς το φόβο και τον εγωισμό των μεγάλων. Το νιώθουν και το λένε με πάθος και απόλυτη δοτικότητα κάθε μέρα, οποιαδήποτε στιγμή τούς έρθει η ανάγκη. Μας μαθαίνουν ποιες είναι οι προτεραιότητες στη ζωή, το σκοπό της και για ποια πράγματα τελικά αξίζει πραγματικά να παλεύουμε καθημερινά.

17/8/12

Ερώτηση προς τον Δαλάι Λάμα

- Τι σας προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ανθρωπότητα;
- Ο άνθρωπος! Γιατί θυσιάζει την υγεία για να βγάλει λεφτά. Ύστερα, θυσιάζει τα χρήματά του για να ανακτήσει την υγεία του. Και τότε, είναι τόσο ανήσυχος για το μέλλον ώστε δεν απολαμβάνει το παρόν. Ως αποτέλεσμα, αυτός δεν ζει ούτε στο παρόν, ούτε στο μέλλον. Και ζει σαν να μην πρόκειται να πεθάνει. Και πεθαίνει χωρίς να έχει ζήσει ποτέ στην πραγματικότητα.

16/8/12

Ζωή!


‎"Πάντοτε κάτι μας λείπει για να νιώσουμε ικανοποιημένοι και μόνο αν είσαι ικανοποιημένος μπορείς να απολαύσεις όσα έχεις.
Γι ' αυτό μαθαίνουμε ότι η ευτυχία θα έρθει όταν ολοκληρώσουμε αυτό που μας λείπει. 
Κι επειδή πάντα κάτι λείπει ξαναγυρίσουμε στην αρχή και δεν απολαμβάνουμε ποτέ τη ζωή."
ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΪ

14/8/12

Share...

                      Ένα βίντεο παρμένο από το youtube του χρήστη 

"Μάθε στον εαυτό σου να μοιράζεται πράγματα, στιγμές και συναισθήματα.
Πίστεψέ με αυτό που θα εισπράξει θα τον εκπλήξει ευχάριστα! " 

12/8/12

Το Αντιγηραντικό Συστατικό της Αγάπης!

   Έχετε σκεφτεί ποτέ πόση θετική ενέργεια μπορεί να κρύβει η αγάπη και πόσο ευτυχισμένος νιώθει ένας άνθρωπος όταν δίνει και εισπράττει άφθονη αγάπη; Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η δύναμη της αγάπης έχει τεράστια επίδραση στη μακροζωία και στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης. Η “ενεργειακή αγάπη” που ρέει μέσα στο σώμα, μας κάνει να φαινόμαστε νεότεροι από μέσα προς τα έξω. Το σώμα, το μυαλό και η ψυχή μας τρέφονται από αυτή τη θετική ενέργεια. Η ύπαρξη αγάπης στη ζωή μας διεγείρει όλες τις αντιγηραντικές ορμόνες και προκαλεί μαγικές χημικές αντιδράσεις μέσα στο σώμα, οι οποίες κάνουν το δέρμα να ακτινοβολεί και να φαίνεται πιο υγιές και νεανικό. Το αντιγηραντικό συστατικό της αγάπης έχει ισχυρή επίδραση όχι μόνο στο δέρμα μας, αλλά και στην ίδια μας την υγεία.
   Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που προσφέρουν και εισπράττουν αγνή αγάπη στις σχέσεις τους με την οικογένειά τους, τον σύντροφό τους ή τους φίλους τους, έχουν περισσότερες αντιγηραντικές ορμόνες, και αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο από ασθένειες όπως διαβήτης, καρδιακές παθήσεις, καρκίνος, κατάθλιψη, κλπ. Όταν για παράδειγμα είμαστε ερωτευμένοι, τα επίπεδα της “αντιγηραντικής” ορμόνης DHEA (δεϋδροεπιανδροστερόνη), η οποία κατέχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη του ανθρώπινου οργανισμού ενάντια στη φθορά του χρόνου, αυξάνονται δραστικά, με αποτέλεσμα να νιώθουμε νέοι και δραστήριοι. Επίσης, η αγάπη λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό για την πρόληψη παραγωγής ελευθέρων ριζών, αλλά και ως αγχολυτικό, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα.
   Όσο και αν ακούγεται παράξενο, η αγάπη και το αίσθημα ευτυχίας που νιώθουμε μέσα από αυτήν, αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών, ορμόνες οι οποίες παράγονται στον εγκέφαλό μας και βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες μεταφέρονται στα κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα την πιο ήπια, λεία και νεανική εμφάνισή του. Η έκκριση των συγκεκριμένων ορμονών στον εγκέφαλο έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση, διατηρώντας τα εγκεφαλικά κύτταρα νέα και υγιή, ενώ παράλληλα δρα ευεργετικά στον οργανισμό και στη διάθεση των ανθρώπων, προκαλώντας ευεξία και εφορία.
   Σύμφωνα με μια διαχρονική μελέτη θνησιμότητας, η δύναμη της αγάπης μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για κάποιον προκειμένου να ζήσει περισσότερο, αντίθετα με την έλλειψη αγάπης, η οποία μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα πρόωρου θανάτου εως και κατά πέντε φορές. Η πραγματική αγάπη λοιπόν μπορεί και θεραπεύει, προσφέρει αληθινή και απέραντη ευτυχία σε κάθε στιγμή της ζωής μας, διατηρώντας έτσι τη νεανικότητα στο πρόσωπο, το σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας. Ανακάλυψε κι εσύ την αντιγηραντική δράση του “να αγαπάς και να αγαπιέσαι” και διάδωσε την παντού! 

ΠΗΓΗ: http://www.glikiazoi.gr

5/8/12

4 χρόνια LiVe...LoVe...LeArN !

Πριν από 4 χρόνια ξεκίνησα να γράφω σε αυτό το blog με την ελπίδα να δίνω λίγη χαρά και αισιοδοξία σε όλους μας.
Με την προοπτική να κάνω τους ανθρώπους να επικεντρωθούν στο πιο βαθύ νόημα της ζωής, την αγάπη.
Εξάλλου η αγάπη ήταν το κίνητρο και τελικά η πυξίδα της συγγραφής του LiVe...LoVe...LeArN.
Σε ευχαριστώ φίλε και φίλη αναγνώστη/ στρια που έμεινες δίπλα μου και μοιραστήκαμε αυτές τις λιγοστές σκέψεις.
Θα'θελα να μείνεις πιστά προσηλώμενος στην αγάπη σου για τη ζωή και μην ξεχνάς:
"LIVE your life with LOVE and LEARN from your mistakes!"
Σε ευχαριστώ....