Βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα κι αν αποτύχεις, θα έχεις βρεθεί ανάμεσα στ’ αστέρια!

24/1/10

"Μικρός Πρίγκηπας"

"Ναι, βέβαια, είπε η αλεπού. Για μένα εσύ δεν είσαι ακόμη παρά ένα αγοράκι όμοιο με εκατό χιλιάδες άλλα μικρά αγόρια. Και δεν έχω την ανάγκη σου. Κι εσύ το ίδιο δεν έχεις την ανάγκη μου. Για σένα, δεν είμαι παρά μια αλεπού όμοια με εκατό χιλιάδες άλλες αλεπούδες.
Μα, αν εσύ με εξημερώσεις, θα 'χουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο. Θα 'σαι για μένα μοναδικός στον κόσμο. Θα 'μαι για σένα μοναδική στον κόσμο.."

ένα βίντεο παρμένο από το youtube του χρήστη phoivos86

1 σχόλιο:

daydream είπε...

Ο μικρός Πρίγκηπας, για εμένα σημαίνει πολλά..αρχικά, ερμηνεύει την καθημερινότητα των ανθρώπων που έχασαν το νόημα και τρέχουν αδιάκοπα χωρίς να δίνουν σημασία στα παιδιά τους..έπειτα, αναφέρεται στην μοναδικότητα της φιλίας και της αγάπης.."η αγάπη μου για εσένα σε κάνει ξεχωριστό ανάμεσα σε όλους "είχα πεί κάποτε σε κάποιον..η αγάπη μας κάνει ξεχωριστά τα πάντα..εκείνη είνια που δίνει ζωή και χρώμα σε κάθε τι. Μιλάει για τα όνειρα..και κάθε όνειρο αξίζει για εμάς που το δημιουργήσαμε και το κυνηγάμε..και έχει κ άλλα πολλά.. Όμως, πέρα απο αυτά..εμένα μου θυμίζει τον μικρό πρίγκηπα που γνώρισα εγω..και ήμουν το λουλούδι του..και το δικό του αστέρι. Ο πρίγκηπας αυτός, συνέχισε το ταξίδι του, έχοντας πάντα στην καρδιά του την αγαπημένη του πατρίδα και το λουλούδι του που με την αγάπη του έγινε μοναδικό.