Βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα κι αν αποτύχεις, θα έχεις βρεθεί ανάμεσα στ’ αστέρια!

24/10/09

Αγαπητό ημερολόγιο,

Με αφορμή το Σάββατο που μας πέρασε σου γράφω για κάτι όμορφο και απροσδόκητο που μου συνέβη. Ήταν λίγο μετά τις 12 ,αφότου με τη φίλη μου Έυα γυρίσαμε από διήμερη εκδρομή στη Ναύπακτο, όταν περάσαμε από την κεντρική πλατεία της Πάτρας για καφέ κι εκεί αντικρίσαμε γυναίκες κάθε ηλικίας όπου με ένα χαμόγελο ενημέρωναν τον απλό κόσμο για τον καρκίνο του μαστού.
Γεμάτο απορία κατευθυνθήκαμε προς το μέρος τους κι αφού μας ενημέρωσαν για το σύλλογό τους, μας εξομολογηθήκαν τα όσα πέρασαν καθώς είχαν παλέψει με αυτήν την ύπουλη ασθένεια! Στα μάτια τους έβλεπες από την μια την λύπη για όσα πέρασαν και κυρίως για τις φίλες τους που δεν τα κατάφεραν και από την άλλη την χαρά που στέκονταν στα πόδια τους ξανά!
Σκεφτόμουν πόσο θάρρος και κουράγιο χρειάστηκαν αυτές οι γυναίκες και με τι μόχθο αγωνίζονται για να διαδώσουν το μήνυμα ζωής σε όλες και όλους εμάς!
Ήθελα με κάθε τρόπο μαζί και η φίλη μου να βοηθήσουμε , κι έτσι μας είπαν για την συμβολική ανθρώπινη αλυσίδα που επρόκειτο να γίνει. Φυσικά, και συμμετείχαμε, ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε θέλοντας να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια τους. Μαζί με ερασιτέχνες καλλιτέχνες, μαζί με μικρά παιδιά μαζί με άγνωστους ανθρώπους ενώσαμε τα χέρια, γίναμε μια φωνή και όλοι μαζί αφήνοντας στον ουρανό ροζ μπαλόνια φωνάξαμε «δυνατά για την ζωή»!


Είναι γεγονός ότι 1 στις 8 γυναίκες προσβάλετε από τον καρκίνο του μαστού. Γι'αυτό αν είστε γυναίκες ή αν αγαπάτε τις γυναίκες μην ξεχνάτε να τις ενημερώνετε για την πρόληψη και την τακτική εξέταση στον γιατρό…

1 σχόλιο:

daydream είπε...

polu kalo mikrh mou..mpravo!!!:) <3