Βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα κι αν αποτύχεις, θα έχεις βρεθεί ανάμεσα στ’ αστέρια!

30/1/10

Λένε πως...

«Τα λάθη μπορούν να διορθωθούν, ενώ η αδράνεια κρατά φυλακισμένη την ψυχή!»
Πόσες φορές αναλωθήκαμε σε σχέσεις που ενώ ξέραμε ότι δεν οδηγούν πουθενά ,μείναμε, ελπίζοντας ένα «θαύμα», πόσες φορές κάναμε υποχωρήσεις προκειμένου να μην δημιουργήσουμε αντιπαραθέσεις και εντάσεις στην παρέα μας, στον οικογενειακό κύκλο, στους άλλους! Πόσες φορές πνίξαμε τους ιδίους μας τους εαυτούς, τα ίδια μας τα συναισθήματα! Πόσα όνειρα και στόχους!
Και τόσα γιατί που πλαισιώνουν αυτό που σήμερα είμαστε. Όσο ανθρώπινο και αν είναι να κάνεις λάθη άλλο τόσο είναι και να σκέφτεσαι πού και πού και τις δικές σου ανάγκες. Αυτά που θα χαρίσουν στον εαυτό σου την γαλήνη και την ευτυχία. Την απλότητα μέσα από τα λίγα και καλά που ζητάς από την ζωή σου.
Δεν είναι ανάγκη να φτάσεις στα 60 ή 70 για να συλλογιστείς τι έχασες , τι δεν έκανες στη ζωή σου και να εύχεσαι να μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο. Μα ακόμα και 60 ή 70 κι αν είσαι εκμεταλλεύσου αυτό το πολύτιμο δώρο, τον χρόνο, και αξιοποίησε τον έστω και «αργά», αν και δεν υπάρχει για μένα προσωπικά η λέξη αργά στο λεξικό του χρόνο.. ίσως ετεροχρονισμένα ίσως σε λάθος timing μα θεωρώ ότι ποτέ δεν είναι αργά αν είσαι αποφασισμένος να ζήσεις την ζωή που σου αξίζει!
Σταμάτα να είσαι πεσιμιστής, σταμάτα να λες και να ξαναλές δεν μπορώ. Μπορείς, αρκεί να εμπιστευτείς τις δυνατότητες του εαυτού σου. Και να σου πω ένα υπέροχο μυστικό;
Άκου την καρδιά σου γιατί όπως θα΄λεγε και ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια»
Άσε όλα αυτά που σου λένε οι δήθεν λογικοί, τι ξέρουν από ζωή; Θεωρητικά όλα μπορούν να είναι τέλεια μα στην πράξη; Τι ξέρουν από συναισθήματα αφού η λογική τους πάντα δεν τους άφηνε να ζήσουν την στιγμή! Εσύ ,όμως, εσύ μπορείς!
Σου εύχομαι, λοιπόν, με πυξίδα την αγάπη να βρεις και να πραγματοποιήσεις όλα όσα σου αξίζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: