Βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα κι αν αποτύχεις, θα έχεις βρεθεί ανάμεσα στ’ αστέρια!

1/6/10

Aγάπη και Οικογένεια

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ανδρόγυνο και συνέβη το εξής.Η γυναίκα πρότεινε στο σύζυγό της να βγει με άλλη γυναίκα.
-'Γνωρίζεις πολύ καλά πως την αγαπάς, η ζωή είναι πολύ σύντομη, αφιέρωσέ της χρόνο.'
-'Μα εγώ ΕΣΕΝΑ αγαπώ' , της είπε έντονα.
-'Το ξέρω. Εξίσου όμως αγαπάς κι εκείνη.'
Η άλλη γυναίκα, την οποία η γυναίκα του ήθελε να επισκεφθεί, ήταν η μητέρα του, χήρα εδώ και χρόνια. Όμως οι απαιτήσεις της δουλειάς και των παιδιών τον ανάγκαζαν να την επισκέπτεται αραιά και που.Εκείνο το βράδυ της τηλεφώνησε και την προσκάλεσε έξω σε δείπνο και μετά για κινηματογράφο.
-'Τι συμβαίνει; Είσαι καλά;' τον ρώτησε.
Η μητέρα του είναι από τους ανθρώπους που εκλαμβάνει ένα νυχτερινό τηλεφώνημα ή μια αναπάντεχη πρόσκληση ως αρχή κακών μαντάτων.
-'Νόμιζα πως θα ήταν καλή ιδέα να περνούσαμε λίγο χρόνο μαζί' της απάντησε. 'Οι δυο μας μόνοι. Τί λες;
-'Θα το ήθελα πολύ.'
Εκείνη την Παρασκευή, καθώς οδηγούσε μετά το γραφείο για να πάει να την πάρει, αισθανόταν περίεργα. Ήταν ο εκνευρισμός που προηγείται ενός ραντεβού. Και πώς τα φέρνει η ζωή, όταν έφθασε στο σπίτι της, παρατήρησε πως και η ίδια ήταν φοβερά συγκινημένη! Τον περίμενε στην πόρτα φορώντας το παλιό καλό παλτό της, είχε περιποιηθεί τα μαλλιά της και ήταν ντυμένη με το φόρεμα με το οποίο είχε εορτάσει την τελευταία επέτειο του γάμου της. Το πρόσωπό της χαμογελούσε, ακτινοβολούσε φως, όπως το πρόσωπο ενός αγγέλου.
-'Είπα στις φίλες μου ότι θα βγω με το γιο μου και όλες τους συγκινήθηκαν' του είπε καθώς έμπαινε στο αυτοκίνητό του.
- 'Δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι αύριο για να μάθουν τα πάντα για τη βραδινή έξοδό μας.'
Πήγανε σε ένα εστιατόριο όχι από τα καλά, αλλά με ζεστή ατμόσφαιρα. Η μητέρα του ,τον έπιασε από το μπράτσο σαν να ήταν ΄Η Πρώτη Κυρία της χώρας.΄Μόλις κάθησαν, έπρεπε να της διαβάσει τον κατάλογο με τα φαγητά. Το μόνο που ΄έπιαναν΄ τα μάτια της ήταν κάτι μεγάλες φιγούρες. Μόλις έφθασε στη μέση του καταλόγου, σήκωσε το πρόσωπό του. Η μαμά του καθόταν στην άλλη άκρη του τραπεζιού και τον χάζευε. Ένα νοσταλγικό χαμόγελο πέρασε από τα χείλη της.
-'Εγώ ήμουν αυτή που σου διάβαζε τον κατάλογο, όταν ήσουν μικρός, θυμάσαι;'
-Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να ξεκουραστείς και να μου επιτρέψεις να σου ανταποδώσω τη χάρη' ,της απάντησε.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος είχαν μια ευχάριστη συζήτηση, τίποτα το εξαιρετικό, απλά το πώς περνάει ο καθένας τους κάθε μέρα.Μιλούσαν για ώρες, που τελικά έχασαν την ταινία στον κινηματογράφο.
-'Θα βγω μαζί σου την επόμενη φορά, αν μου επιτρέψεις να κάνω εγώ την πρόταση', του είπε η μητέρα του καθώς την επέστρεφαν.
Κι όταν γύρισε σπίτι του, τον ρώτησε η γυναίκα του:
-'Πώς πήγε το ραντεβού;'
-'Πολύ όμορφα, σ΄ευχαριστώ. Περισσότερο κι απ΄ό,τι περίμενα.' της απάντησε.
Μερικές μέρες αργότερα η μητέρα του΄έφυγε΄από ανακοπή της καρδιάς. Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα, που δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Λίγο καιρό μετά, έλαβε έναν φακέλο από το εστιατόριο όπου είχαν δειπνήσει η μητέρα του κι αυτός. Μέσα είχε ένα σημείωμα που έγραφε:
'Το δείπνο είναι προπληρωμένο. Ήμουν σχεδόν βέβαιη πως δεν θα μπορούσα να παρευρεθώ, κι έτσι πλήρωσα για δύο άτομα, για σένα και τη σύζυγό σου. Δεν θα μπορέσεις ποτέ σου να αισθανθείς τί σήμαινε εκείνη η βραδιά για μένα. Σε αγαπώ!'
Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησε τη σπουδαιότητα του να είχε πει εγκαίρως 'ΣΕ ΑΓΑΠΩ'. Συνειδητοποίησε ακόμη τη σπουδαιότητα του να δίνεις στους αγαπημένους σου το χρόνο που τους αξίζει.

Τίποτα στη ζωή δεν είναι και δεν θα είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια σου. Αφιέρωσε χρόνο σ΄αυτούς που αγαπάς, γιατί αυτοί δεν μπορούν να περιμένουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: