Βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα κι αν αποτύχεις, θα έχεις βρεθεί ανάμεσα στ’ αστέρια!

3/1/12

Ο Δωδεκάλογος της Επιτυχίας

1. Kάθησε μόνος, ηρέμησε, σκέψου. Ξεκαθάρισε και αποκρυστάλλωσε τη σκέψη σου.
2. Σταμάτα να ζεις στο παρελθόν και προσπάθησε ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ τα όνειρα που είναι απραγματοποίητα.
3. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και οραματίσου τους ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ στόχους σου, κι ας είναι μακροχρόνιοι.
4. Μοίρασε τους συγκεκριμένους στόχους σου σε εβδομαδιαίες εργασίες και ΓΡΑΨΕ τον προγραμματισμό σου και ημερομηνίες εκπλήρωσης των εβδομαδιαίων στόχων σου. ΔΩΣΕ προτεραιότητες.
5. Ξύπνησε το ΜΙΚΡΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΘΕΛΗΣΗ που κρύβεται μέσα σου, ανάπτυξε και συγκέντρωσε καθημερινά ΘΗΡΙΩΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ πραγματοποίησης των στόχων σου.
6. Τοιχοκόλλησε και διάβαζε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΘΕΤΙΚΑ ΡΗΤΑ-ΜΗΝΥΜΑΤΑ και επικαλέσου τη βοήθεια αγαπημένων σου προσώπων για την αναπτέρωση του ηθικού σου.
7. Να αποφεύγεις τους αρνητικούς και γκρινιάρηδες ανθρώπους. Αυτοί προσπαθούν να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ. Δεν είναι μόνο αντιπαραγωγικοί, είναι και ΕΠΙΖΗΜΙΟΙ.
8. Να θυμάσαι: Είναι πολύ πιο ωφέλιμο για το πνεύμα και τη ψυχή σου να προσπαθείς να μάθεις από τους συνανθρώπους σου, παρά να ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ τις αδυναμίες τους. Κανένας δεν είναι τέλειος και όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν.
9. Μην επιτρέψεις σε κανένα εμπόδιο, κριτική η περιστάσεις να σε παρεκκλίνουν από την πορεία σου. Ξέγραψε το ...''ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ''... Ο κόσμος, ούτως η αλλιώς, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ θετικά σχόλια.
10. Τράβα μπρος, με κρίση πάντα το συμφέρον σου και την εκπλήρωση των στόχων σου και ξεκίνησε την εφαρμογή του αριθμού 1 ΤΩΡΑ και όχι αύριο το πρωί. Αξιολογείς την πορεία εφαρμογής του προγράμματος σου κάθε εβδομάδα.
11. ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ τις προσπάθειες σου ποτέ. Αν σκέφτεσαι και είσαι έτοιμος να υποχωρήσεις, μη φοβηθείς. Είναι πολύ φυσιολογικό. Η ανασφάλεια που φέρνει τις προσωρινές υποχωρήσεις είναι ''ο απαραίτητος δρόμος'' που πρέπει να περάσεις για να φτάσεις στην επιτυχία. Την επόμενη μέρα το πρωί θα αισθανθείς πολύ καλύτερα. ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ.
12. Να θυμάσαι: ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ δεν πραγματοποιείται με τις πρώτες προσπάθειες. ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ, μετά μάθε να επιμένεις σταθερά και μόνιμα στην εκπλήρωση των στόχων σου. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΥΧΕΙΣ. Οι πετυχημένοι συνάνθρωποι σου εγγυώνται την επιτυχία σου, γιατί πέρασαν από τον ίδιο δρόμο...ΑΝΤΕΞΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ!
(Σημειώσεις Μαθήματος: ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ, καθ. Σ. Σοφιανοπούλου, ΠΑΝ. ΠΕΙΡΑΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: