Βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα κι αν αποτύχεις, θα έχεις βρεθεί ανάμεσα στ’ αστέρια!

14/5/12

Μπορεί να είναι για το καλό!

Ένας βασιλιάς στην Αφρική είχε ένα καλό φίλο με τον οποίο είχαν μεγαλώσει μαζί. O φίλος του είχε την συνήθεια να σχολιάζει κάθε περιστατικό στη ζωή του ,καλό ή κακό , με τη φράση ''Μπορεί να είναι για καλό''.
Μια μέρα ο βασιλιάς και οι φίλοι του πήγαν για κυνήγι .Ο φίλος ετοίμασε τα όπλα και τα γέμισε. Κάτι όμως πρέπει να έκανε στραβά και όταν ο βασιλιάς πήρε το όπλο και το έριξε , του κόπηκε ο αντίχειρας. Ο φίλος είδε τι έγινε και σχολίασε
 -''Μπορεί να είναι και για το καλό'' . 
- '' 'Οχι αυτό δεν μπορεί να είναι για το καλό'',απάντησε ο βασιλιάς και τον έστειλε φυλακή.
Ένα χρόνο αργότερα , ο βασιλιάς κυνηγούσε σε μια περιοχή στην οποία ήξερε ότι δεν έπρεπε να πάει .Εκεί υπήρχαν κανίβαλοι οι οποίοι τον έπιασαν και τον πήραν στο χωριό τους. Τον έδεσαν χειροπόδαρα σε ένα πάσσαλο.
Όταν όμως πήγαν να βάλουν φωτιά στον πάσσαλο , παρατήρησαν ότι ο βασιλιάς δεν είχε αντίχειρα .Ηταν προληπτικοί και δεν έτρωγαν άνθρωπο αν δεν ήταν ολόκληρος και αρτιμελής. Γι αυτό , τον άφησαν ελεύθερο .
Επιστρέφοντας στο σπίτι του έφερε στο νου του το περιστατικό που έχασε το δάχτυλο του , και αισθάνθηκε τύψεις για το φέρσιμο του στο φίλο του. 
-''Είχες δίκιο'', του είπε ,''ήταν για καλό που έχασα το δάχτυλο μου'', και διηγήθηκε στο φίλο του αυτό που του συνέβη .''Λυπάμαι πολύ που σε έκλεισα στη φυλακή για τόσο μεγάλο διάστημα . Δεν έπρεπε να το κάνω αυτό''.
 -''Όχι'', απάντησε ο φίλος του ,''αυτό μπορεί να είναι για καλό''.
 -''Τι εννοείς, Αυτό μπορεί να είναι για το καλό; Πώς μπορεί να είναι για το καλό που έστειλα στη φυλακή το φίλο μου για ένα χρόνο ;"
- "Αν δεν με είχες κλείσει στη φυλακή ,θα ήμουν μαζί σου εκείνη την ημέρα και οι κανίβαλοι θα έτρωγαν και εμένα."
 κείμενο δανεισμένο από το blog της κ. Σεβαστής 

Δεν υπάρχουν σχόλια: