Βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα κι αν αποτύχεις, θα έχεις βρεθεί ανάμεσα στ’ αστέρια!

8/5/12

Υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος να ζούμε!


1ος Κανόνας: Μέτρα τις ευλογίες σου, όταν συνειδητοποιήσεις πόσο πολύτιμος είσαι και πόσα ατού έχεις, τα χαμόγελα θα επιστρέψουν, ο ήλιος θα βγει, η μουσική θα παίξει και θα μπορέσεις επιτέλους να προχωρήσεις προς την ζωή που προορίζεται για σένα, με χάρη, δύναμη, κουράγιο και σιγουριά.
2ος Κανόνας:
Σήμερα και κάθε μέρα, πρόσφερε περισσότερα από όσα σε πληρώνουν να κάνεις, θα έχεις κερδίσει κατά το ήμισυ τη νίκη της επιτυχίας όταν μάθεις αυτό το μυστικό: σε όλα όσα κάνεις, να δίνεις περισσότερα από όσα περιμένουν από σένα, κάνε τον εαυτό σου τόσο πολύτιμο στην δουλειά σου, ώστε τελικά να γίνεις αναντικατάστατος, άσκησε το δικαίωμά σου να προσφέρεις κάτι παραπάνω, και απόλαυσε τις ανταμοιβές σου. Το αξίζεις.
3ος Κανόνας:
Όταν κάνεις λάθος ή δέχεσαι ένα χτύπημα από τη ζωή, μην κάθεσαι και το αναμασάς για πολύ, τα λάθη είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί η ζωή για να σε διδάξει κάτι, το γεγονός ότι κάνεις γκάφες πότε- πότε είναι αδιαχώριστο από την ικανότητά σου να φτάσεις στους στόχους σου, κανείς δεν νικάει πάντα, και οι αποτυχίες σου, όταν συμβαίνουν, είναι και αυτές μέρος της ανάπτυξής σου, ξέχνα τις γκάφες σου, πώς θα μάθεις τα όριά σου χωρίς κάποια περιστασιακή αποτυχία; Ποτέ μην τα παρατάς. Θα έρθει η σειρά σου.
4ος Κανόνας:
Να ανταμείβεις πάντα τις πολλές ώρες του μόχθου σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά σου, να καλλιεργείς με προσοχή την αγάπη τους, και να θυμάσαι ότι τα παιδιά σου χρειάζονται υποδείγματα και όχι κριτικές, και η δική σου πρόοδος θα επιταχυνθεί αν προσπαθείς συνεχώς να παρουσιάζεις την καλύτερη πλευρά σου στα παιδιά σου, ακόμη και αν έχεις αποτύχει σε όλα τα άλλα στα μάτια του κόσμου, αν έχεις γύρω σου μια οικογένεια που σε αγαπά, είσαι επιτυχημένος.
5ος Κανόνας:
Χτίσε αυτή τη μέρα πάνω σε ένα θεμέλιο από ευχάριστες σκέψεις, ποτέ μην ανησυχείς για τις ατέλειες που φοβάσαι ότι μπορεί να παρεμποδίσουν την πρόοδό σου, να θυμίζεις στον εαυτό σου όσο συχνά χρειάζεται ότι είσαι ένα πλάσμα μέσα στην φύση και έχεις τη δύναμη να πραγματοποιήσεις οποιοδήποτε όνειρό σου, απλά και μόνο με το να εξυψώσεις τις σκέψεις σου, μπορείς να πετάξεις όταν αποφασίσεις ότι μπορείς, ποτέ μην σκεφτείς την αποτυχία, άφησε το όραμα της καρδιά σου να γίνει το πλάνο της ζωής σου. Χαμογέλα.
6ος Κανόνας :
Άφηνε τις πράξεις σου να μιλούν για σένα, αλλά να είσαι συνεχώς σε επιφυλακή και να αποφεύγεις τις τρομερές παγίδες της ματαιοδοξίας και της έπαρσης που μπορούν να εμποδίσουν την πρόοδό σου, την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις, βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό, και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.
7ος Κανόνας:
Κάθε μέρα είναι ξεχωριστό δώρο από την φύση, και μολονότι η ζωή μπορεί να μην είναι πάντα δίκαιη, δεν πρέπει ποτέ να επιτρέπεις στους πόνους, τα εμπόδια και τις δυσχέρειες της στιγμής να δηλητηριάζουν τη νοοτροπία σου και τα σχέδιά σου για τον εαυτό σου και το μέλλον, δεν μπορείς ποτέ να νικήσεις όταν φοράς τον απαίσιο μανδύα της αυτολύπησης.
8ος Κανόνας:
Ποτέ μην ξαναγεμίσεις τις μέρες και τις νύχτες σου με τόσα πολλά ευτελή και ασήμαντα πράγματα ώστε να μην έχεις χρόνο να αποδεχτείς μια πραγματική πρόκληση όταν εμφανιστεί, το να καταφέρεις να επιβιώσεις για μία ακόμη μέρα δεν είναι λόγος εορτασμού, δεν βρίσκεσαι εδώ για να σπαταλάς τις πολύτιμες ώρες σου όταν έχεις την ικανότητα να πετύχεις τόσα πολλά κάνοντας μια μικρή αλλαγή στο πρόγραμμά σου, τέρμα λοιπόν η άσκοπη δουλειά χωρίς αποτέλεσμα, πάψε να κρύβεσαι από την επιτυχία, άφησε ελεύθερο χρόνο και χώρο για να αναπτυχθείς, τώρα, όχι αύριο!
9ος Κανόνας:
Να ζεις τη σημερινή μέρα σαν να είναι η τελευταία σου, ξέχνα τις ήττες του χθες, και αγνόησε τα προβλήματα του αύριο, το μόνο που έχεις στα χέρια σου είναι το σήμερα, μην προφέρεις θλιβερά λόγια όπως «Αν μπορούσα να ξαναζήσω πάλι την ζωή μου από την αρχή….», πάρε την σκυτάλη τώρα, κράτα την γερά και τρέξε, σήμερα είναι η μέρα σου!
10ος Κανόνας:
Αρχίζοντας από σήμερα, γέλα με τον εαυτό σου και με την ζωή, να καλωσορίζεις το κάθε πρωινό με χαμόγελο, να θέτεις στόχους, ποτέ μην αφήσεις κανέναν να σε μειώνει, να περιφρουρείς με προσοχή την εύθραυστη ζωή σου, μάθε πράγματα μέσα από τις αντιξοότητες της ζωής σου, και μάθε ότι η πραγματική ευτυχία βρίσκεται μέσα σου, μην σπαταλάς το χρόνο σου αναζητώντας την γαλήνη, την ικανοποίηση και την χαρά στον έξω κόσμο, ευτυχία να θυμάσαι ότι είναι να δίνεις.
Η ευτυχία είναι ένα άρωμα που δεν μπορείς να το βάλεις στους άλλους χωρίς να πέσουν σταγόνες πάνω σου.

Απόσπασμα από το βιβλίο του OG MANDINO
Ένας καλύτερος τρόπος να ζεις" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: