Βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα κι αν αποτύχεις, θα έχεις βρεθεί ανάμεσα στ’ αστέρια!

3/12/12

Αγαπητό ημερολόγιο,

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή όπως πιστεύω σε όλους τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες μέσω των οποίων ο καθένας τους γίνετε τόσο ξεχωριστός. Πολλές φορές αναρωτήθηκα γιατί δεν είναι σαν όλους εμάς κι άλλες τόσες αναίρεσα.
Κι αυτό, διότι εκείνοι ξέρουν να αγαπούν περισσότερο τη ζωή, εκτιμούν την κάθε στιγμή και δεν αναλώνονται σε μικροπαρεξηγήσεις που θα χαλούσαν κάποια διαπροσωπική σχέση.
Απελευθερωμένοι και έτοιμοι να σε αγκαλιάσουν με ένα χαμόγελο, ένα χαμόγελο που άλλοτε εσκεμμένα και άλλοτε μη, τείνει να σβήσει από εμάς τους υπερόπτες και αδιάφορους που δεν νοιαζόμαστε για τις ανάγκες τους, από εμάς που τους αποκαλούμε «ανάπηρους»! Πόσο λανθασμένα, γιατί είναι τόσο ικανοί και χαρισματικοί που αν αφήναμε στην άκρη τις προκαταλήψεις και τα ταμπού μας θα ανακαλύπταμε πόσο όμορφοι άνθρωποι είναι, παρότι έχουν ειδικές ανάγκες.
Για δυο ξεχωριστούς ανθρώπους , την Μαρία Π. και τον δάσκαλο κ. Γιώργο.

3 σχόλια:

αγκαθι είπε...

Υπέροχο το κείμενο-αφιέρωση σ΄ αυτούς τους ικανότατους ανθρώπους, που δεν παραλείπουν να μας θυμίζουν ποιοι είμαστε.
Χρόνια τους πολλά κι ο Θεός να τους έχει πάντα καλά!

Katerina V *Pause blog* είπε...

Μπράβο σου Αριάδνη! Σαν επαγγελματίας Κοινωνική Λειτουργός θεωρώ καταπληκτικές τις σκέψεις σου.. Πολλά φιλιά!

Unknown είπε...

Με συγκινείτε και οι δυο σας, Σοφία και Κατερίνα, κάθε φορά με τα σχόλια που μου αφήνετε. Σας ευχαριστώ πολύ. Να'στε πάντα καλά και να χαμογελάτε :)