Βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα κι αν αποτύχεις, θα έχεις βρεθεί ανάμεσα στ’ αστέρια!

11/10/09

Ο ξυλοκόπος και ο γιος του...

Ένας ξυλοκόπος περπατούσε κάποτε με τον γιο του στο δάσος. Ξαφνικά το παιδί γλίστρησε και έπεσε, ένας δυνατός πόνος διαπέρασε το κορμί του και ασυναίσθητα φώναξε δυνατά :“ΑΑαααα”Με έκπληξη άκουσε μια φωνή από το δάσος …“ΑΑαααα”
Γεμάτος περιέργεια ξαναφώναξε: “Ποιος είσαι;”, αλλά η μονή απάντηση που πηρέ ήταν: “Ποιος είσαι;”Το αγόρι νεύριασε και φώναξε δυνατά : “Είσαι ένας δειλός…” και η φωνή του απάντησε “Είσαι ένας δειλός…”
Αμέσως γύρισε στον πατερά του γεμάτος απορία και ρώτησε : “Μπαμπά τι συμβαίνει..;”“Γιε μου,” απάντησε ο ξυλοκόπος “Πρόσεξε !” Και μετά φώναξε και αυτός “Σ’ ευχαριστώ ήσουν υπέροχος!” & η φωνή απάντησε: “ Σ’ ευχαριστώ ήσουν υπέροχος!”Ο πατέρας ξαναφώναξε, “Σ’ Αγαπώ πραγματικά !”, & η φωνή απάντησε: “Σ’ Αγαπώ πραγματικά !”
Το παιδί ξαφνιάστηκε αλλά ακόμα δεν μπορούσε να καταλάβει τι συμβαίνει…Τότε ο πατέρας του εξήγησε : “Το φαινόμενο αυτό οι άνθρωποι το ονομάζουν Ηχώ” αλλά… εγώ το λέω ΖΩΗ. Η ζωή σου δίνει πάντα αυτά που τις δίνει και εσύ.
Η ζωή είναι ο καθρέφτης των πράξεων σου. Αν θες κατανόηση και σεβασμό, δώσε κατανόηση και σεβασμό. Αν θες οι άνθρωποι να έχουν υπομονή και αγάπη δείξε εσύ πρώτος υπομονή και αγάπη.Αυτός ο κανόνας της φύσης ισχύει παντού. Να θυμάσαι πάντα σαν την Ηχώ ότι δώσεις θα πάρεις…
Η ζωή σου δεν είναι σύμπτωση αλλά καθρέφτης των ίδιων σου των πράξεων!

1 σχόλιο:

daydream είπε...

Συχνά το λέω κι εγώ αυτό..ό,τι δίνεις , αυτό παίρνεις.. όμως δεν είναι πάντοτε έτσι..θα πρέπει να θυμάσαι πως δεν είναι σωστό να περιμένεις να πάρεις ότι έδωσες..γιατί, αλλού θα το δώσεις κ απο αλλού θα επιστρέψει..ένα άλλο που λέω είναι πως η ζωή είναι τροχόςς και γυρίζει.. Είναι αναγκαίο λοιπόν να προσέχουμε πως οδηγούμε την άμαξα.. Σου χαρίζω την αγάπη μου, γιατί έτσι ένιωσα..σου χαρίζω την στοργή μου γιατί έτσι το θέλησα..δεν περιμένω τίποτα απο εσένα..,μόνο να 'σαι εσύ..