Βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα κι αν αποτύχεις, θα έχεις βρεθεί ανάμεσα στ’ αστέρια!

8/3/10

Γυναίκα!

Όταν ο Θεός έφτιαξε τη γυναίκα εργαζόταν μέχρι αργά την 6η ημέρα. Ένας άγγελος πλησίασε και είπε:
-Γιατί σπαταλάς τόσο πολύ χρόνο γι’ αυτήν;
Και ο Κύριος απάντησε:
-Ξέρεις πόσες προδιαγραφές πρέπει να πληρεί για να την τελειοποιήσω; Πρέπει να μπορεί να πλυθεί, αλλά να μην είναι πλαστική, να παίζει περισσότερους από 200 ρόλους και να μπορεί να φτιάξει όλων των ειδών τα φαγητά, θα πρέπει να μπορεί να αγκαλιάζει πολλά παιδιά ταυτόχρονα, να δίνει μια αγκαλιά που θα θεραπεύει οτιδήποτε, από ένα πληγωμένο γόνατο μέχρι μια πληγωμένη καρδιά και να τα κάνει αυτά μόνο με δυο χέρια.
-Μόνο με δυο χέρια; Αδύνατον! Και είναι το βασικό μοντέλο; Πολύ δουλειά έχεις για μια μέρα…περίμενε μέχρι αύριο και την ολοκληρώνεις!
-Όχι ,είπε ο Κύριος.
-Είμαι τόσο κοντά στην ολοκλήρωση αυτής της δημιουργίας, που θα είναι η αγαπημένη της καρδιάς μου…Θεραπεύεται μόνη της όταν αρρωσταίνει και δουλεύει 18 ώρες την ημέρα.
Ο άγγελος πλησίασε την γυναίκα.
-Μα την έφτιαξες τόσο μαλακή!
-Είναι μαλακή, μα είναι και δυνατή, επίσης .Δεν διανοείσαι τι μπορεί να αντέξει και να ανταπεξέλθει.
-Μπορεί να σκεφτεί; ρώτησε ο άγγελος
Κύριος απάντησε: " Όχι μόνο να σκεφτεί αλλά να αιτιολογήσει και να διαπραγματευτεί."
Ο άγγελος άγγιξε της γυναίκας το μάγουλο.
-Κύριε φαίνεται πως η δημιουργία σου στάζει! Της έχει βάλει πολλά βάρη.
Ο Κύριος διόρθωσε τον άγγελο λέγοντας του:
-Δεν στάζει…είναι δάκρυα.
-Τι εξυπηρετούν; ρώτησε ι άγγελος.
-Τα δάκρυα είναι ο τρόπος να εκφράσει τη λύπη της, τις αμφιβολίες της ,την αγάπη της, τη μοναξιά της, τον πόνο της και την υπερηφάνεια της.
Αυτό έκανε εντύπωση στον άγγελο :
-Σκέφτηκες τα πάντα. Η γυναίκα είναι πραγματικά υπέροχη.
-Πράγματι είναι! Η γυναίκα έχει αντοχές που εντυπωσιάζουν έναν άνδρα. Μπορεί να διαχειριστεί προβλήματα και να έχει πολλές ευθύνες. Δημιουργεί ευτυχία, αγάπη κατέχει άποψη. Χαμογελάει όταν θέλει να τσιρίξει, τραγουδάει όταν θέλει να κλάψει, κυλάει όταν είναι ευτυχισμένη και γελάει όταν φοβάται! Δίνει μάχη για τα "πιστεύω" της, αντιμάχεται την αδικία. Δεν δέχεται το «όχι» για απάντηση όταν διαβλέπει καλύτερη λύση. Δίνει τον εαυτό της για την προκοπή της οικογένειας. Συνοδεύει τη φίλη της στο γιατρό όταν φοβάται. Η αγάπη της είναι άνευ όρων. Κλαίει όταν τα παιδιά της κερδίζουν, είναι ευτυχισμένη όταν οι φίλοι της τα καταφέρνουν, χαίρεται όταν ακούει για μια γέννηση ή έναν γάμο. Είναι συντετριμμένη όταν χάνεται κάποιος συγγενής ή φίλος, αλλά βρίσκει τη δύναμη να συνεχίσει τη ζωή. Γνωρίζει πως ένα φιλί και μια αγκαλιά θεραπεύουν μια πληγωμένη καρδιά. Έχει όμως ένα ελλάτωμα…
ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ!

Χρόνια πολλά σε όλες τις υπέροχες γυναίκες του κόσμου και ιδιαίτερα σε αυτές που πλαισιώνουν την δική μου ζωή...Σας ευχαριστώ που με κάνετε καλύτερο άνθρωπο :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια: