Βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα κι αν αποτύχεις, θα έχεις βρεθεί ανάμεσα στ’ αστέρια!

20/11/11

Αγαπητό ημερολόγιο,

Ο λόγος που σου γράφω είναι γιατί η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Σαν σήμερα πριν 22 χρόνια υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού. Αυτή η σύμβαση περιέχει 54 άρθρα που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.
Αν και θα έπρεπε αυτή η σύμβαση να τηρείται και να εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο, δυστυχώς ακόμα και σήμερα πολλά παιδιά δεν μπορούν να ζήσουν τόσο ξέγνοιαστα, δεν είναι σε θέση να κάνουν όνειρα και να ζουν αυτό που πολλοί από εμάς ζήσαμε και θυμόμαστε με νοσταλγία …την παιδική ηλικία!
Παιδιά που δεν έχουν να φάνε, παιδιά που γεννιούνται και ζουν με Aids, παιδιά που πέφτουν θύματα βίας, παιδιά που πρέπει να φέρονται σαν «μεγάλοι» αφού είτε αναγκάζονται να βγουν στην αγορά εργασίας είτε να παντρεύονται και να κάνουν οικογένεια πριν καλά καλά τα ίδια προλάβουν να νιώσουν την μητρική ή πατρική αγάπη.
Πως είναι δυνατόν να μην σε συγκινεί ένα χαμόγελο τους; Πως μπορείς να κλείνεις τα αφτιά σου και να στρέφεις το βλέμμα σου αλλού όταν μια τέτοια φατσούλα κλαίει και έχει ανάγκη την βοήθειά σου; Πως μπορείς να προσπερνάς ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα που όλο και διογκώνεται;
Θυμήσου, ήσουν κι εσύ κάποτε στη θέση τους, μόνο που έτυχε να σταθείς πιο τυχερός.
Είμαι σίγουρη πως μέσα σου έχεις πολλά αποθέματα αγάπης, θέλω να πιστεύω λοιπόν, πως όταν θα διαβάσεις αυτό το μικρό άρθρο θα γίνεις πιο στοργικός με τα παιδιά σου, θα καταγγείλεις τυχόν άσχημα περιστατικά βίας και κακοποίησης γνωρίζεις, θα εκτιμήσεις περισσότερο τη ζωή και με όποιο τρόπο εσύ ξέρεις και μπορείς θα βοηθήσεις μεγαλώνοντας αυτά τα πλασματάκια να θυμούνται την παιδική τους ηλικία νοσταλγικά όπως κι εσύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: