Βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα κι αν αποτύχεις, θα έχεις βρεθεί ανάμεσα στ’ αστέρια!

31/8/12

Το μικρό κύμα

Ήταν ένα μικρό κύμα, πολύ λυπημένο και που μονολογούσε: 
- «Πόσο δυστυχισμένο είμαι… τα άλλα κύματα είναι τόσο μεγάλα και δυνατά και εγώ είμαι τόσο μικρό και ασήμαντο… γιατί να είναι η ζωή τόσο σκληρή;» 
Ένα μεγάλο κύμα που βρισκόταν εκεί κοντά, το άκουσε και αποφάσισε να του απαντήσει:

- «Τα λες αυτά διότι δεν έχεις κατανοήσει την πραγματική σου φύση. Νομίζεις ότι είσαι ένα κύμα και νομίζεις ότι είσαι μικρό και ασήμαντο, ενώ στην πραγματικότητα δεν είσαι τίποτα από τα δύο» 
Ξαφνιασμένο το μικρό κύμα απαντά: 
- «Πως;! Δεν είμαι κύμα;! Μα, δεν βλέπεις τον κυματισμό μου; Δεν βλέπεις τα απόνερά μου; Αν και μικρό, είμαι κύμα! Τι εννοείς λέγοντας ότι δεν είμαι κύμα;» 
Ήρεμα το μεγάλο κύμα αποκρίνεται: 
- «Αυτό που καλείς 'κύμα', δεν είναι τίποτε άλλο από μια προσωρινή μορφή σου. Στην πραγματικότητα, δεν είσαι τίποτε άλλο παρά νερό! 
Όταν κατανοήσεις την βάση της φύσης σου, θα απαλλαχθείς από την μιζέρια σου και θα δεις ότι εγώ είμαι εσύ, εσύ είσαι εγώ, και οι δύο είμαστε κομμάτι του ιδίου Όλου»

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολύ πολύ ωραίο το ποστ!!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν μου επιτρέπεις να το αναδημοσιεύσω στο blog μου.. φυσικά θα βάλω και το link του ποστ σου! ^^

φιλάκια **

Unknown είπε...

Καλησπέρα Λύδια! Φυσικά και μπορείς! Κάθετι που αναρτάται στο blog δεν το δημοσιεύω για μένα αλλά για ΟΛΟΥΣ συνεπώς ανήκει και σε όλους!

Fotini Kouzoumi είπε...

Υπέροχο... έδωσες τροφή για σκέψη!!!

Unknown είπε...

Εδώ η ανάρτηση που έχει μέσα το "μικρό κύμα" !! ^^ Ευχαριστώ πολύ <3 http://lydiaplain.blogspot.gr/2012/09/we-live-in-blue-orbital-ball.html

Unknown είπε...

Πρώτα απ΄όλα καλώς σε βρίσκω!Μετά συγχαρητήρια για την επιλογή σου από το TOP BLOGS και τέλος πολύ όμορφη και τρυφερή η ανάρτηση σου!Καλή συνέχεια!

Unknown είπε...

Καλώς σε βρήκα Αρμονία :-) Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου, μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω..Καλή ανάγνωση.Να έχεις μια όμορφη μέρα!

αγκαθι είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση και σκέψη.Μ΄ άρεσε το ιστολόγιό σου που βρήκα μέσα απ΄ τα top blog και το ΄βαλα στη λίστα μου.Καλή συνέχεια και καλό απόγευμα!:)

Unknown είπε...

Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε. Με τιμάει η παρουσία σου. Να΄σαι καλά και να χαμογελάς :-)