Βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα κι αν αποτύχεις, θα έχεις βρεθεί ανάμεσα στ’ αστέρια!

29/12/12

" Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου"

 Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, μπόρεσα να καταλάβω ότι ο συναισθηματικός πόνος και η θλίψη απλώς με προειδοποιούσαν να μη ζω ενάντια στην αλήθεια της ζωής μου.Σήμερα ξέρω πως αυτό το λέμε ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα σε τι δύσκολη θέση ερχόταν κάποιος, όταν του επέβαλα τις επιθυμίες μου.
Ακόμα περισσότερο όταν δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή και ούτε ήταν έτοιμος ο άνθρωπος, ακόμα και αν αυτός ήμουν εγώ. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα να λαχταρώ για μια άλλη ζωή και έβλεπα γύρω μου ότι τα πάντα μου έλεγαν να μεγαλώσω.
Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ.
Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα ότι σε κάθε περίσταση ήμουν στο κατάλληλο μέρος και πάντα στην κατάλληλη στιγμή.
Αυτό με έκανε να γαληνέψω. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΛΗΘΕΙΑ.
Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα να στερούμαι τον ελεύθερο μου χρόνο και να κάνω μεγαλόπνοα σχέδια για το μέλλον.
Σήμερα κάνω μόνο ό,τι μου αρέσει και με γεμίζει χαρά, ό,τι αγαπώ και κάνει την καρδιά μου να γελά!
Με το δικό μου τρόπο και τους δικούς μου ρυθμούς. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ.
Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, απελευθερώθηκα από ότι δεν ήταν υγιεινό για μένα. Από φαγητό, άτομα, πράγματα, καταστάσεις και οτιδήποτε με απομάκρυνε από τον εαυτό μου.
Παλιά αυτό το έλεγα «υγιή εγωισμό». Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΥΤΑΓΑΠΗ.
Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα να έχω πάντα δίκιο. Έτσι έσφαλλα πολύ λιγότερο.
Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΠΛΟΤΗΤΑ.
Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, αρνήθηκα να συνεχίσω να ζω στο παρελθόν και να ανησυχώ για το μέλλον μου. Τώρα ζω κάθε μέρα την κάθε στιγμή που ξέρω ότι όλα συμβαίνουν.
Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ.
Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, συνειδητοποίησα ότι, οι σκέψεις μου με έκαναν ένα άτομο μίζερο και άρρωστο.
Όταν επικαλέστηκα τη δύναμη της καρδιάς μου η λογική μου βρήκε ένα πολύτιμο σύμμαχο. Σήμερα αυτό το λέω ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.
Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα ότι, δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αντιπαραθέσεις, τις συγκρούσεις και οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζουμε με τον εαυτό μας ή με τους άλλους. Αυτό το λέμε ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ.
Ξέρω ότι από τις εκρήξεις στο Σύμπαν γεννιούνται νέα αστέρια. Σήμερα ξέρω ότι ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ!
( Απόσπασμα από την ομιλία του Τσάρλι Τσάπλιν, στα εβδομηκοστά γεννέθλια του)

3 σχόλια:

αγκαθι είπε...

Πόσοι άνθρωποι άραγε αγαπούν τον εαυτό τους πραγματικά, για να κάνουν αυτόν τον απολογισμό ή τέλος πάντων για να καταλήξουν κάπου;
Υπέροχη η δημοσίευσή σου καλή μου και να ΄σαι πάντα καλά που τη δημοσίευσες!
Πολλά φιλιά!:)

Ανώνυμος είπε...

ωραίο κείμενο αλλά ανυπόστατο
http://antichainletter.wordpress.com/2013/03/06/chaplin/

Unknown είπε...

Αγαπητέ ή αγαπητή ΑΝΩΝΥΜΕ,
Σου στέλνω εκ μέρους του blog "LIVE…LOVE...LEARN". Διάβασα το σχόλιο σου περί «ανυπόστατου κειμένου» και δεν σου κρύβω ότι αρχικά θύμωσα, έπειτα συλλογίστηκα και κατέληξα ότι ενώ μπορεί να έχεις δίκιο, το χάνεις διότι αυτοσκοπός σου είναι να κατακρίνεις. Μιλάς για κάτι χωρίς υπόσταση όταν υπογράφεις ανώνυμα κι αυτό είναι λίγο αντίρροπο. Εν μέρει, σε συγχαίρω γιατί κάνεις κάτι πολύ εποικοδομητικό. Αναζητάς τι και από πού πηγάζει καθετί. Δείχνεις ένας άνθρωπος ορθολογιστής που δεν δέχεται οτιδήποτε άκριτα . Και ίσως να διερωτάσαι ποιά είναι αυτή που θα με κρίνει; Είμαι αυτή που έψαξε να βρει αν αυτό το κείμενο ήταν του Τσάρλι Τσάπλιν και που από ότι φάνηκε όχι τόσο βαθιά ίσο εσύ κι είμαι αυτή που δεν στάθηκε στο ποιος αλλά στο τι αποτυπώθηκε, γιατί τελικά μάλλον για μένα είχαν περισσότερη σημασία οι λέξεις που γράφτηκαν από τον Τσάρλι Τσάπλιν ή των Kim & Alison McMillen ή οποιουδήποτε μπήκε στη διαδικασία να γράψει αυτά τα υπέροχα λόγια!
Με ειλικρινή σεβασμό, Αριάδνη Μαριεττάκη