Βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα κι αν αποτύχεις, θα έχεις βρεθεί ανάμεσα στ’ αστέρια!

16/3/14

5μαθήματα ζωής από τα νήπια


Η ζωή με ένα νήπιο σίγουρα δεν σας επιτρέπει να βαρεθείτε, αφού κάθε μέρα μπορεί να περιλαμβάνει από απίστευτες στιγμές ευτυχίας μέχρι ώρες τρελού εκνευρισμού και απελπισίας. Έχετε σκεφτεί, όμως, ότι έστω και χωρίς να το καταλαβαίνουν τα νήπια με την συμπεριφορά τους μας διδάσκουν τα πιο σημαντικά μαθήματα;
  Μην φοβάστε να πείτε αυτό που νιώθετε. Αν κάτι χαρακτηρίζει τα μικρά παιδιά, αυτό είναι το γεγονός ότι πάντα λένε εκείνο που έχουν στο μυαλό τους, χωρίς να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Μήπως και εμείς θα πρέπει να αρχίσουμε σιγά σιγά να ακολουθούμε το παράδειγμα τους και να λέμε περισσότερο αυτό που νιώθουμε, πάρα αυτό που νομίζουμε ότι πρέπει να πούμε;
  Ζήστε την κάθε στιγμή. Έχετε δει ποτέ ένα πιτσιρίκι να βρίσκεται στην παιδική χαρά, αλλά το μυαλό του να είναι κάπου αλλού; Όχι βέβαια, γιατί τα νήπια ό,τι κάνουν, το κάνουν με πάθος. Αντίθετα, εμείς οι μεγάλοι μπορεί να παίζουμε με τα παιδιά μας, αλλά η σκέψη μας να τρέχει στη δουλειά ή στις υποχρεώσεις του σπιτιού και αυτό μάλλον πρέπει να αλλάξει.
  Μην κρατάτε κακίες. Ένα πιτσιρίκι μπορεί να γκρινιάξει, να κλάψει ή ακόμα και να χτυπηθεί στο πάτωμα, αλλά σε λίγη ώρα έχει ξεχάσει τα πάντα και συνεχίζει τη ζωή του σαν να μη συνέβη τίποτα. Διδαχτείτε από τα παιδιά και μην κολλάτε στα παλιά, μην κρατάτε μούτρα, μην βασανίζεστε για πράγματα που έγιναν στο παρελθόν. Κοιτάτε μπροστά και προχωρήστε.
  Μην σας απασχολεί τόσο πολύ η εμφάνιση. Κανένα πιτσιρίκι δεν ενδιαφέρεται αν η μπλούζα του ταιριάζει με το παντελόνι του ή αν το φόρεμα έχει μια στάμπα από σάλτσα. Φυσικά, δεν είπαμε να κυκλοφορείτε λερωμένοι και ατημέλητοι, απλά να σκεφτείτε ότι υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα από το τέλειο μαλλί και το άφθαρτο μανικιούρ.
  Να είστε ανοιχτοί στο καινούργιο. Για τα νήπια όλος ο κόσμος είναι κάτι καινούριο που θέλουν να το γνωρίσουν και να το κατακτήσουν. Αντίθετα εμείς όσο μεγαλώνουμε, τόσο κλεινόμαστε όλο και πιο πολύ στον μικρόκοσμο μας και τα στεγανά μας. Μην φοβάστε το καινούριο, το διαφορετικό, το άγνωστο. Η ζωή δεν σταματά να κρύβει πολλές εκπλήξεις.
ΠΗΓΗ: http://www.mother.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: